BLYNK
HOME       📲 GETTING STARTED       📗 DOCS       ❓HELP CENTER       👉 SKETCH BUILDER

Sketch did not work

Hi everyone.
It is my first start.
I’m trying to test LED Blink with my Uno+ESP8622 but after wifi is connected it is stop and do not do anything.

Here is my sketch:

/* Comment this out to disable prints and save space */
#define BLYNK_PRINT Serial


#include <ESP8266_Lib.h>
#include <BlynkSimpleShieldEsp8266.h>

// You should get Auth Token in the Blynk App.
// Go to the Project Settings (nut icon).
char auth[] = "43c308b**********************86b3";

// Your WiFi credentials.
// Set password to "" for open networks.
char ssid[] = "Tro******z";
char pass[] = "Me***********";

// or Software Serial on Uno, Nano...
#include <SoftwareSerial.h>
SoftwareSerial EspSerial(2, 3); // RX, TX

// Your ESP8266 baud rate:
#define ESP8266_BAUD 9600

ESP8266 wifi(&EspSerial);

WidgetLED led1(V1);

BlynkTimer timer;

// V1 LED Widget is blinking
void blinkLedWidget()
{
  if (led1.getValue()) {
    led1.off();
    Serial.println("LED on V1: off");
  } else {
    led1.on();
    Serial.println("LED on V1: on");
  }
}

void setup()
{
  // Debug console
  Serial.begin(9600);

  delay(10);

  // Set ESP8266 baud rate
  EspSerial.begin(ESP8266_BAUD);
  
  delay(10);
  
  Blynk.begin(auth, wifi, ssid, pass, "Si*****.dli*****.com", 8080);

  timer.setInterval(1000L, blinkLedWidget);
}

void loop()
{
  Blynk.run();
  timer.run();
}

[19] 
    ___  __          __
   / _ )/ /_ _____  / /__
  / _  / / // / _ \/  '_/
 /____/_/\_, /_//_/_/\_\
        /___/ v0.5.4 on Arduino Uno

[609] Connecting to Tr****z
[3827] AT version:1.1.0.0(May 11 2016 18:09:56)
SDK version:1.5.4(baaeaebb)
Ai-Thinker Technology Co. Ltd.
Jun 13 2016 11:29:20
OK
[7136] +CIFSR:STAIP,"192.168.1.99"
+CIFSR:STAMAC,"6*********c"
[7143] Connected to WiFi

What’s wrong? Thank you.

Aside from you not formatting your post properly, as per the Welcome topic :stuck_out_tongue_winking_eye: (I fixed the formatting for you)

So… this is your first attempt and you don’t know what is wrong… but it looks like you are using a Local Server which is an advanced process, so how did you get that far?

Or are you using someone else’s code that you don’t understand? If so and you are not using a Local Blynk Server then change that one line to

Blynk.begin(auth, wifi, ssid, pass);

So it can attempt to connect to the Cloud Server

Sorry, (

Yes, I’m using Local Server. I was take it from my mate.
Because 2000 Energy on start very low…

So then, this is the host name for your mate’s Local Server? Have you created an account on it already?

Not for beginners just getting started… and very cheap to add to (less than average cup of coffee to double it, and lasts much longer :stuck_out_tongue_winking_eye: )

Speaking of the Cloud Server… can you connect to the Cloud to test (with proper account and AUTH of coarse).

If so then you need to work with your mate about using either a direct IP or confirming the proper address, port forwarding, etc. on their end. Not much we can do here about that.

1 Like

Yes of course, I was created an account )

Hm,why I didn’t try it before…Ok, I will try it…

1 Like

Ok, I did it!
It worked on cloud blynk and on my local server too (I wrote IP).
But just simple sketch with LED blink work with big lagging … why?
Led blinking is not steady. Like - - - – - - - - - - - - - - - -
some time is write
[365467] Ready (ping: 25ms).

Local Server is generally considered a bit quicker… but that is assuming it is your Local Server and installed inside your networks, thus less lag than across the web.

But if you are using your mate’s Local Server (across the web), then who knows what is happening with their network. Nothing we can do here about it, sorry.

No no…I have a lag on Blynk server too.

Then it sounds like your internet service supplier or perhaps your region… there have been issues with internet traffic from/to Russia in the past… that have affected Blynk users there.

Hmm, ok, thanks for everything.