it works well with common Vin and Gnd. (Wytti Cloud + 2 Board with two relays)
In WeMos case not work, you are right
yes, i see what you say, and youâre right of course.
i didnât exprimed correctly, i meant that the common gnd and vcc shouldnât influence this issue what the op has.
A mers de data asta.
Nu stiu unde am gresit, dar am incercat ieri ceva similar, nu a functionat, si am primit (pe topicul initial, in engleza, raspunsul 18) un raspuns (20) ca nu este bun codul, si am abandonat ideea
problema e, ca daca nu specifici explicit starea fiecarui output in cod, ele vor fi high sau low in functia de altor chestii pe fiecare pin. o sa postez despre asta un articol interesant.
deci, ce ai facut tu acuma, practic ai specificat EXPLICIT pt mcu, ca pini respectivi sa fie output, si pana ce nu primesc alta comanda, sa ramane high.
indiferent de cum folosesti in aplicatie, pini digital sau pini virtual, asta intotdeauna trebuie facut, sa nu ai surprize.
De dragul discutiei:
asta am incercat eu ieri:
void setup()
{
// Debug console
Serial.begin(9600);
pinMode(17, OUTPUT); //gp2
pinMode(20, OUTPUT); //gp5
pinMode(5, OUTPUT); //gp14
pinMode(4, OUTPUT); //gp16
digitalWrite(17, HIGH); //gp2
digitalWrite(20, HIGH); //gp5
digitalWrite(5, HIGH); //gp14
digitalWrite(4, HIGH); //gp16
Blynk.begin(auth, ssid, pass);
}
void loop()
si asta e acum:
void setup()
{
// Debug console
Serial.begin(9600);
pinMode( 4, OUTPUT);
pinMode( 5, OUTPUT);
pinMode(14, OUTPUT);
pinMode(16, OUTPUT);
digitalWrite( 4, HIGH);
digitalWrite( 5, HIGH);
digitalWrite(14, HIGH);
digitalWrite(16, HIGH);
Blynk.begin(auth, ssid, pass);
}
void loop()
Acum vad unde am gresit, am declarat valori gresite pentru primele doua iesiri, valorile 17 si 20âŚ
Multumesc inca odata pentru ajutor!!!
Am mai facut cateva teste si este in regula. Acum trebuie sa pun totul cap la cap, dar o las pe maine.
O seara placuta tuturor!
cu placere!
eventual, ia in considerare si sfatul lui @zodiac, sa folosesti 2 surse de 5v complet separate (sa zicem 2 incarcatoare de telefon), si nu unesti gnd intr board si mcu. astfel ai izolatie galvanica completa, in cazul daca cumva patrunde 220v prin bobina unui releu, nu frigi si microcontrollerul.
daca ai testat si totul merge ok, schiba te rog categoria topicului pe âsolvedâ, si pe asta si pe cel pe limba engleza. astfel putem mentine ordine / aspect placut pe forum.
multumesc!
Releele folosite in acest caz, in general, sunt izolate galvanic intre partea de putere (contacte) si bobina. Pot sa apara probleme in cazul releelor âsolidstateâ. In situatia data nu exista tensiune in mod continuu prin contactele releelor.
Intra-adevar cel mai corect (asa fac in cazul altor doua aplicatii similare) este sa ai surse diferite.
stiu si eu asta. el se refera probabil, daca - intr-un absurd - cedeaza izolatia din releu⌠teoretic sansele sunt foarte mici, dar la chinezariile astia cine stie? daca toata instalatia e bagata intr-o cutie izolata, nu prea e periculos. si daca arzi un esp, nu e nu stiu ce paguba. daca ai senzori legate pe el care sunt bagate in apa sau udeva sunt in contact cu utilizatori, atunci deja e pericol.