I got issues to connecting arduino with usb using blynk

i run the bat file…bat file runs correctly…Uploading… blynk app shows ( your arduino not in network)…how to solve it…please help me

Hello. Please show your console output.

sir this my console output…blynk app is not connected…please give me a solution sir thank you sir

Which sketch did you use?

sir
i use this tutorial sir http://docs.blynk.cc/

Ok. But which sketch did you upload to your board?

1 Like


You can follow my instructable.i was getting same errors.

1 Like

i use arduino mega by usb;
and got error your arduino not in network on blynk app…
i have installed ide 1.6.8
unfortunately i could not find blynk-ser.bat file… where it located? plz

here https://github.com/blynkkk/blynk-library/tree/master/scripts

ok i have got blynk-ser.bat file
and also edited line#6 by com4
but how can i run it? i.e by pasting on ide?

Just follow this step-by-step and you’ll have no problems.

Hello

I have used https://github.com/blynkkk/blynk-library/blob/master/examples/BoardsAndShields/Arduino_Serial_USB/Arduino_Serial_USB.ino and upload to my Nano.

I also downloaded the library frm here https://github.com/blynkkk/blynk-library/releases/tag/v0.3.4, both the zip and source code (also in zip).

I am using Arduino 1.6.7 standalone and no Admin install, so it is on a different drive.

From Arduino I click sketch >> Include library >> Add .zip library and used the SourceCode zip than the orig zip, otherwise it will not add.

Then upload the Arduino_Serial_USB after changing the auth from my email.

The Blynk library which is also on a different drive and folder, I ran “blynk-ser.bat -c COM7”.

Here is the display:

H:\Hobby\Arduino\Libraries\blynk-library-0.3.4\scripts>blynk-ser.bat -c COM7
1 file(s) copied.
Connecting device at COM7 to blynk-cloud.com:8442
OpenC0C("\.\COM7", baud=9600, data=8, parity=no, stop=1) - OK
Connect(“blynk-cloud.com”, “8442”) - OK
InOut() START
DSR is OFF

My IDE location is

H:\Hobby\Arduino\IDE\arduino-1.6.7>

Any error that I made? How to solve this issue?

Please try manually unzip library. Instead of using Arduino IDE “Include library”.

Hello Dmitriy

Where could the error be coming from? If there were any problem in the Arduino, it should complain during compiling.
I will try your suggestion tomorrow, it late night here.
Thanks.

@victagayun you didn’t describe what exactly problem do you have.

Dmitriy,

The Uno is offline, so I thought the PC server is having problem.
On the PC I was expecting like this:

Resetting device /dev/tty.usbmodem1451…
Connecting: GOPEN:/dev/tty.usbmodem1451,raw,echo=0,clocal=1,cs8,nonblock=1,ixoff=0,ixon=0,ispeed=9600,ospeed=9600,crtscts=0 <-> openssl-connect:blynk-cloud.com:8441,cafile=/Users/…/server.crt,nodelay
2015/10/03 00:29:45 socat[30438.2046857984] N opening character device “/dev/tty.usbmodem1451” for reading and writing
2015/10/03 00:29:45 socat[30438.2046857984] N opening connection to LEN=16 AF=2 45.55.195.102:8441
2015/10/03 00:29:45 socat[30438.2046857984] N successfully connected from local address LEN=16 AF=2 192.168.0.2:56821
2015/10/03 00:29:45 socat[30438.2046857984] N SSL connection using AES128-SHA
2015/10/03 00:29:45 socat[30438.2046857984] N starting data transfer loop with FDs [3,3] and [4,4]

Is this display ok? Is the server running ok?

H:\Hobby\Arduino\Libraries\blynk-library-0.3.4\scripts>blynk-ser.bat -c COM7
1 file(s) copied.
Connecting device at COM7 to blynk-cloud.com:8442
OpenC0C(".\COM7", baud=9600, data=8, parity=no, stop=1) - OK
Connect(“blynk-cloud.com”, “8442”) - OK
InOut() START
DSR is OFF

By the way, I am using CH340G…

I’m not sure, but if there are no errors this look like all is fine.