How can i solve the problem of esp8266 not respond

⸮[9]
___ __ __
/ _ )/ /_ _____ / /__
/ _ / / // / _ / '/
/
//_, /////_
/
__/ v0.5.3 on Arduino Uno

Give Blynk a Github star! => https://github.com/blynkkk/blynk-library

[523] Connecting to Eluga ray x
AT
[1533] ESP is not responding
AT+CIPCLOSE=1
AT+CIPCLOSE=1
AT+CIPSTART=1,“TCP”,“blynk-cloud.com”,80
AT+CIPCLOSE=1

now i am using arduino uno and esp8266 when i am trying connect the blynk this type of error will appear an my serial monitor how to solve the problem

Start by posting your code - correctly formatted using backticks and cpp.

Pete.

#define BLYNK_PRINT Serial


#include <ESP8266_Lib.h>
#include <BlynkSimpleShieldEsp8266.h>

// You should get Auth Token in the Blynk App.
// Go to the Project Settings (nut icon).
char auth[] = "";

// Your WiFi credentials.
// Set password to "" for open networks.
char ssid[] = "Eluga ray x";
char pass[] = "12345678";

// Hardware Serial on Mega, Leonardo, Micro...
#define EspSerial Serial

// or Software Serial on Uno, Nano...
//#include <SoftwareSerial.h>
//SoftwareSerial EspSerial(2, 3); // RX, TX

// Your ESP8266 baud rate:
#define ESP8266_BAUD 115200

ESP8266 wifi(&EspSerial);

WidgetLED led1(V1);

BlynkTimer timer;

// V1 LED Widget is blinking
void blinkLedWidget()
{
  if (led1.getValue()) {
    led1.off();
    Serial.println("LED on V1: off");
  } else {
    led1.on();
    Serial.println("LED on V1: on");
  }
}

void setup()
{
  pinMode(13,OUTPUT);
  // Debug console
  Serial.begin(9600);

  // Set ESP8266 baud rate
  EspSerial.begin(ESP8266_BAUD);
  delay(10);
  Blynk.begin(auth, wifi,ssid,pass,"blynk-cloud.com", 8442);
  // You can also specify server:
  //Blynk.begin(auth, wifi, ssid, pass, "blynk-cloud.com", 8442);
  //Blynk.begin(auth, wifi, ssid, pass, IPAddress(192,168,1,100), 8442);

  timer.setInterval(1000L, blinkLedWidget);
}

void loop()
{
  Blynk.run();
  timer.run();
}

hey bro this is my code i am trying to solve this problem in last 1 week but i can not solve plz help to solve

Well, if you’re using an Uno then you should be following these instructions and using software serial…

You wouldn’t want your software serial baud rate to be more than 9600, and your ESP needs to have been configured to use the same baud rate using an AT command.

If you do a bit of searching on this forum for Uno, ESP8266 and Software serial you’ll find all the answers you need.

Pete.

Youu have not setup the software serial ports and your BAUD rate is too high, should be 9600… and the ESP needs to be programmed for same BAUD rate

As instructed… You need to search this forum for one or all of the dozens of topics about this ESP as shield issue and the already posted solutions.

sorunu çözebildinizmi?Aynı sorun bendede var.Yardımcı olabilirmisiniz?Bir türlü wifiye bağlanmıyor.Programa bağlanmıyor.Yardım lütfen