BLYNK
HOME       📲 GETTING STARTED       📗 DOCS       ❓HELP CENTER       👉 SKETCH BUILDER

Arduino101 + iOS Bluetooth issues

I am trying to get a simple Bluetooth car working but I can’t seem to get the arduino101 to connect with my iPhone. The name shows up on the ble list but just will not connect.

This is the code:

#include <BlynkSimpleCurieBLE.h>
#include <CurieBLE.h>

char auth[] = "zYM2d4iJywPkD-pSL_KS80oJDebdToB-";

BLEPeripheral  blePeripheral;

const int DIR_A1 = 7;
const int DIR_B1 = 6;
const int PWM1 = 8;
const int DIR_A2 = 5;
const int DIR_B2 = 4;
const int PWM2 = 3;
//const int luz = 13;
int throttle=0,steer=0,temp=0;
//bool cambio=LOW;
byte random1;
const byte pin1=10,pin2=11,pin3=12,pin4=13;
long currentMillis;
long previousMillis = 0; 
bool estado=LOW;
int val = 0;

int left = throttle + steer;
int right = throttle - steer;

int Maxleft = min(left, 255);
int Maxright = min(right, 255);
int Minleft = max(left, -255);
int Minright = max(right, -255);

BLYNK_WRITE(V1)
{
  throttle = param[1].asInt(); // assigning incoming value from pin V1 to a variable

}
BLYNK_WRITE(V2)
{
  steer = param[0].asInt(); // assigning incoming value from pin V1 to a variable

}
BLYNK_READ(V3)
{
  Blynk.virtualWrite(V3, val); // assigning incoming value from pin V1 to a variable

}

void setup()
{
  // Debug console
  Serial.begin(9600);
  pinMode(DIR_A1, OUTPUT);
  pinMode(DIR_B1, OUTPUT);
  pinMode(PWM1, OUTPUT);
  pinMode(DIR_A2, OUTPUT);
  pinMode(DIR_B2, OUTPUT);
  pinMode(PWM2, OUTPUT);
//  pinMode(luz, OUTPUT);
  pinMode(pin1,OUTPUT);
  pinMode(pin2,OUTPUT);
  pinMode(pin3,OUTPUT);
  pinMode(pin4,OUTPUT);
  delay(1000);

  blePeripheral.setLocalName("Vacuum");
  blePeripheral.setDeviceName("Vacuum");
  blePeripheral.setAppearance(384);

  Blynk.begin(blePeripheral, auth);

  blePeripheral.begin();

  Serial.println("Waiting for connections...");
  
}

void loop()
{
  blePeripheral.poll();
  Blynk.run();
//  digitalWrite(luz, HIGH);
 if(throttle > 0)
 {
 digitalWrite(DIR_A1, LOW);
 digitalWrite(DIR_B1, HIGH);
 digitalWrite(DIR_A2, LOW);
 digitalWrite(DIR_B2, HIGH);
 analogWrite(PWM1, Maxleft);
 analogWrite(PWM2, Maxright);
 }
 else if(throttle < 0)
 {
//  cambio=HIGH;
 digitalWrite(DIR_A1, HIGH);
 digitalWrite(DIR_B1, LOW);
 digitalWrite(DIR_A2, HIGH);
 digitalWrite(DIR_B2, LOW);
 analogWrite(PWM1, Minleft);
 analogWrite(PWM2, Minright);
 }

else if(throttle==0 && steer==0)
 {
 digitalWrite(DIR_A1, HIGH);
 digitalWrite(DIR_B1, LOW);
 digitalWrite(DIR_A2, HIGH);
 digitalWrite(DIR_B2, LOW);
 analogWrite(PWM1, 0);
 analogWrite(PWM2, 0);
 }

}```

Please edit your post to add triple backticks at the beginning and end of your code.
Triple backticks look like this:
```

Thanks,

Pete.

This should be fixed in the github version of the library.